Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις-ΔραστηριότητεςΓενική Συνέλευση της 2/4/2006

  • Στις 15 Ιανουαρίου 2006 έγινε η πρωτοχρονιάτικη γιορτή τού Συλλόγου και η κοπή τής πίτας, καθώς και η βράβευση τών παιδιών τών συγχωριανών μας πού πέτυχαν να εισαχθούν στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα τής χώρας.
  • Στις 15 Ιανουαρίου 2006 έγινε στην αίθουσα τής αρχαιολογικής εταιρείας Αθηνών, από κοινού με την αδελφότητα Αττικοβοιωτίας "Ο ΚΟΡΑΗΣ" η παρουσίαση τού βιβλίου τής συμπατριώτισσάς μας κας Πόπης Χαλκιά Στεφάνου "ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ" και
  • Τέλος στις 28 Ιανουαρίου 2006, στο κέντρο "ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ", έγινε ο καθιερωμένος ετήσιος χορός τού Συλλόγου.

Αναφέρθηκε ακόμη στην καλή συνεργασία που διατήρησε ο Σύλλογος με το Τοπικό Συμβούλιο και τους αδελφούς Συλλόγους τής Χίου και τής Αμερικής, με σκοπό την ανάδειξη τών προβλημάτων τών χωριών μας και την αναζήτηση λύσεων.

Ανέφερε ακόμη τη συνεχή κυκλοφορία τής εφημερίδας μας και ευχαρίστησε τούς συντελεστές της. Και κατέληξε λέγοντας:

"Πριν κλείσω αυτό τον απολογισμό επιτρέψτε μου να δηλώσω ότι στόχος μας ήταν και εξακολουθεί να είναι, η ενεργοποίηση τών νέων μας. Στόχος που ομολογούμε πως δεν έχει επιτευχθεί. Ενδεχομένως να μην κάναμε, ως συμβούλιο, αυτά πού έπρεπε να κάνουμε. Να μην εμπνεύσαμε τούς νέους μας στο βαθμό που θα θέλαμε. Να μην τούς δώσαμε τα ερεθίσματα που είναι αναγκαία για να αφυπνίσουν τις ανεξάντλητες δυνάμεις και τον ενθουσιασμό που διαθέτουν. Ζητούμε συγνώμη από τούς νέους μας που δεν τα πετύχαμε όλα αυτά. Στηρίζουμε πολλά σ' αυτούς. Τούς καλούμε να απαιτήσουν δυναμικά από το Σύλλογο, να συμπαρασύρουν με την ζωντάνια τους το συμβούλιο σε νέους δρόμους καλύτερους από τούς προηγούμενους. Το Διοικητικό Συμβούλιο τού Συλλόγου δεσμεύεται δημόσια πως θα στηρίξει αμέριστα τις επιλογές σας ηθικά και θα τις χρηματοδοτήσει στα πλαίσια τών οικονομικών δυνατοτήτων τού Συλλόγου".

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση τών παρισταμένων μελών και ακούστηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις τους. Συζήτηση που πιστεύουμε πως είναι αδύνατον να γίνει αν εντάξουμε τη Γενική Συνέλευση στο περιθώριο κάποιας γιορτής.

Στη συνέχεια η ταμίας τού Συλλόγου κα Φωφώ Μαυρουκάκη-Κατσαρού, διάβασε την έκθεση τών μελών τής Εξελεγκτικής Επιτροπής κκ. Γιάννη Κυριακάκη και Μαρκέλλας Μιχαλάκη, για τα οικονομικά πεπραγμένα τού Συλλόγου για την παραπάνω περίοδο.

Το σώμα απάλλαξε τόσο την ταμία, όσο και τα άλλα μέλη τού Δ.Σ. από την ευθύνη για την οικονομική διαχείριση τής παραπάνω περιόδου.

Τέλος στη δευτερολογία του ο πρόεδρος είπε:

"Για τη νέα περίοδο, την τελευταία τού παρόντος συμβουλίου, στους στόχους μας είναι να πραγματοποιήσουμε τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις που γίνονται από πολλά χρόνια και να προσπαθήσουμε να τις εμπλουτίσουμε με νέες πιο ενδιαφέρουσες.

Το πόσο θα το πετύχουμε εξαρτάται φυσικά και από σάς τα μέλη μας. Κατά πόσο θα ανταποκριθείτε στις προσκλήσεις μας. Για παράδειγμα θα θέλαμε να κάνουμε μια οργανωμένη εκδρομή, στην Κωνσταντινούπολη π.χ., αλλά είμαστε πολλοί επιφυλακτικοί γιατί όσες φορές κι αν προγραμματίσαμε εκδρομή οι συμμετοχές ήταν ελάχιστες και γι αυτό το λόγο δεν έγιναν".

Εκτός ημερησίας διατάξεως με ομόφωνη απόφαση τών παρισταμένων μελών εγκρίθηκε από το σώμα η πρόταση τού Γενικού Γραμματέα τού Συλλόγου κ. Δημήτρη Γεντή για την έγκριση εκταμίευσης ποσού 1500 € για την αγορά μηχανήματος βιντεοπροβολής (video wall) για τον εξοπλισμό τής αίθουσας.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με ένα δεύτερο κύκλο συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων από τα μέλη τού συλλόγου.

Ο "Αυλόγυρος" κάνει έκκληση σε όλους τούς Κουρουνιώτες και Εγρηγοριανούς τής Αττικής, να συμμετάσχουμε μαζικά στις εκδηλώσεις τούς Συλλόγου μας, κάνοντας αρχή από τη γιορτή τής Άνοιξης στον Άγιο Ανδρέα. Να επιβεβαιώσουμε με την παρουσία μας τη αμετάκλητη στήριξη μας στο δικό μας Σύλλογο!

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios