Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις-ΔραστηριότητεςΗ πρωτοχρονιάτικη γιορτή τού Συλλόγου - 2005

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2005 στις 11 π.μ. ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη γιορτή του στο ξενοδοχείο Coral στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο.

Στην αίθουσα τού ξενοδοχείου με τη θαυμάσια θέα στο Σαρωνικό, είχαν την ευκαιρία φίλοι, γνωστοί και συγγενείς να ανταλλάξουν ευχές για τον καινούργιο χρόνο και να τα "πουν χιώτικα", απολαμβάνοντας τον καφέ και το πλούσιο πρωινό προσφορά τού Συλλόγου.

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος τής Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής κ. Αργύρης Κοκκινάκης επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών τού Δ.Σ. τής Ομοσπονδίας, ο αντιπρόεδρος τής Χιακής Αδελφότητας Αττικοβοιωτίας "Ο ΚΟΡΑΗΣ" κ. Αντώνης Χλωρός, η γνωστή Χιώτισσα συγγραφέας κ. Πόπη Χαλκιά-Στεφάνου με το σύζυγό της, ο πρόεδρος τού Συλλόγου Κεραμούσων Γιώργος Ζωγράφος, η πρόεδρος τού Συλλόγου τών Πυτιανών κα Αργυρώ Τσοπάνη, από το Δ.Σ. τού Συλλόγου τών Ποταμούσων η κα Σοφία Καζά-Κονδυλοπούλου και πολλοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες από τα γύρω χωριά τής Αμανής

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία τού προέδρου μας κ. Στέλιου Μιχαλάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους τούς ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή τού Συλλόγου και τούς ευχήθηκε για τον καινούργιο χρόνο.

Αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις τού Συλλόγου σ' αυτές που έγιναν και σ' αυτές που πρόκειται να γίνουν.

Αναφορά έκανε ακόμη και στη βράβευση τών παιδιών τών συγχωριανών μας που πέτυχαν να εισαχθούν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα τής χώρας. Τούς συνεχάρη για την επιτυχία τους και τούς ευχήθηκε καλές και επιτυχημένες σπουδές. Τούς κάλεσε, τέλος, να πλαισιώσουν τα νεανικά τμήματα τού Συλλόγου.

Στη συνέχεια μια μικρή αυτοσχέδια χορωδία έψαλλε τα κάλαντα τών χωριών μας και ο πρόεδρος έκοψε την πίτα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση τών παιδιών. Το βραβείο συνοδευόταν με την προσφορά σε κάθε νέο φοιτητή ενός   Ιστορικού  και  Φωτογραφικού  Λευκώματος  τών  χωριών

μας, εκδόσεως τού Συλλόγου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση τών παιδιών. Το βραβείο συνοδευόταν με την προσφορά σε κάθε νέο φοιτητή ενός Ιστορικού και Φωτογραφικού Λευκώματος τών χωριών μας, εκδόσεως τού Συλλόγου.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι:

  • Ουρανία (Ράνια) Χαραλαμποπούλου, κόρη τού Γιώργου Χαραλαμπόπουλου και τής Λεμονιάς Σιταρά από τα Κουρούνια, που πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις να εισαχθεί στο τμήμα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας τής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Το βραβείο επέδωσε ο πρόεδρος τη Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής κ. Αργύρης Κοκκινάκης.
  • Παναγιώτης Σταματινός, γιος τού Παντελή και τής Ευαγγελίας Σταματινού από τον Εγρηγόρο, που πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις να εισαχθεί στην Ακαδημία πλοιάρχων τού εμπορικού ναυτικού, στις Οινούσσες. Το βραβείο επέδωσε ο αντιπρόεδρος τής Χιακής Αδελφότητος Αττικοβοιωτίας "Ο ΚΟΡΑΗΣ" και ο
  • Νικόλαος Τσιγγάνος, γιος τού Ηλία Τσιγγάνου και τής Ευγενίας Βορριά από τον Εγρηγόρο, που πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις να εισαχθεί στα Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στο τμήμα Λογιστικής. Το βραβείο επέδωσε ο πρόεδρος τού Συλλόγου τών Κεραμούσων κ. Γιώργος Ζωγράφος.

Ευχές στα μέλη και τούς φίλους τού Συλλόγου απηύθυναν ο πρόεδρος τής Ο.Χ.Σ.Α. κ. Αργύρης Κοκκινάκης και ο αντιπρόεδρος τού "ΚΟΡΑΗ" κ. Αντώνης Χλωρός. Ο τελευταίος μάλιστα με μια κίνηση γενναιοδωρίας προσέφερε στο Σύλλογο στη μνήμη τών Ισιδώρου Βορριά, ιερέα Κων/νου Σπανού και Γεωργίου Σπανού το ποσόν τών 300€ για να δοθεί σε ένα από τα παιδιά που θα πετύχουν τον επόμενο χρόνο στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το Δ.Σ. τού Συλλόγου κι απ' αυτή τη θέση θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον καλό φίλο μας Αντώνη Χλωρό για την γενναιόδωρη προσφορά του. Η πράξη του αυτή μάς έδωσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προτρέψουμε και άλλους να τον μιμηθούν και να ζητήσουμε από τούς φίλους και τα μέλη μας, που διαθέτουν οικονομική άνεση, να γίνουν χορηγοί στη βράβευση τών παιδιών που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις.


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios