Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις-ΔραστηριότητεςΗ πρωτοχρονιάτικη γιορτή τού Συλλόγου - 2007

κόψιμο τής πίτας θα βραβεύσουμε, όπως κάθε χρόνο και τα παιδιά τών συγχωριανών μας που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις να εισαχθούν στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα τής χώρας. Με τη βράβευση αυτή τιμούμε την αρχική προσπάθεια νέων ανθρώπων που μόλις κατέκτησαν την πρόκριση για να κατέλθουν στο ευγενή ακαδημαϊκό στίβο. Τους ευχόμαστε καλές και επιτυχημένες σπουδές.

Εκτός από το αναμνηστικό βραβείο, ο Σύλλογος προσφέρει σ' αυτά τα παιδιά ένα ιστορικό και φωτογραφικό λεύκωμα με την ιστορία τών χωριών μας, και ένα συμβολικό ποσόν 50 ευρώ που είναι ευγενική προσφορά τής Ελένης Μιχαλάκη και τών παιδιών της Γιώργη και Μαρίας στη μνήμη τού συζύγου και πατέρα τους Γιάννη Μιχαλάκη. Το Δ.Σ. τού Συλλόγου μας τους ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους αυτή και καλεί και άλλα μέλη και φίλους μας να γίνουν χορηγοί στην βράβευση τών παιδιών τών συγχωριανών μας που πέτυχαν στις σχολές τής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με την ευκαιρία που βρεθήκαμε σήμερα για το κόψιμο τής πίτας θα ήθελα να σάς ενημερώσω για τις προσεχείς εκδηλώσεις τού Συλλόγου και να σάς καλέσω να πλαισιώσετε τις εκδηλώσεις αυτές.

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι έχουν κυκλοφορήσει τα ημερολόγια τού 2007, που όπως πάντα είναι συνεργασία όλων τών Συλλόγων Κουρουνιωτών και Εγρηγοριανών. Το φετινό ημερολόγιο έχει τίτλο "Της Πικρής Ελιάς το λάδι" και αναφέρεται στην Ελαιοκαλλιέργεια και τα Ελαιοτριβεία τών χωριών μας. Είναι μια συνέχεια τού θεματικού κύκλου ημερολογίων που εκδίδονται τα τελευταία χρόνια από τους Συλλόγους μας και αφορά στις επαγγελματικές δραστηριότητες τών χωριών μας που δεν υπάρχουν πια ή που κινδυνεύουν να εκλείψουν. Όσοι δεν έχετε ακόμη προμηθευθεί το ημερολόγιο αυτό μπορείτε να το προμηθευθείτε σήμερα.

Ο ετήσιος χορός έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2007, στην αίθουσα Wedding Night-"Xίλιες νύχτες".

Φέτος, μετά από επιθυμία πολλών μελών μας, θα έχουμε την ορχήστρα τού Σάκη Πιπιδη από τη Χίο. Αποφασίσαμε να καλέσουμε Χιώτικη ορχήστρα για να ικανοποιήσουμε μια μεγάλη μερίδα συγχωριανών και άλλων Χιωτών, φίλων τού Συλλόγου, που επιθυμούν ο χορός τού Σύλλογός μας να γίνεται με Χιώτικα όργανα. Η τιμή τής πρόσκλησης είναι 30€. Για μια ακόμη φορά κάνω έκκληση στα μέλη και στους φίλους τού Συλλόγου να συμμετάσχουν μαζικά α' αυτή την εκδήλωση, η οποία, όπως γνωρίζετε είναι η μόνη που μάς αποφέρει κάποια έσοδα. Τέλος στις 11 Μαρτίου 2007, θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευοη τού Συλλόγου μας και μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 18 Μαρτίου, θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Καλώ όλους και ιδιαίτερα τους νέους, να πλαισιώσουν το Σύλλογο. Κάθε καινούργια αρχή είναι αφετηρία ελπίδας. Και οι εκλογές τού Συλλόγου είναι, ασφαλώς, το εφαλτήριο μιας νέας περιόδου.

Με την ευκαιρία που σήμερα είμαστε πολλοί μαζεμένοι και με δεδομένη την απόφαση μου να μην εκτεθώ εκ νέου στις προσεχείς εκλογές, θέλω από τα βάθη τής καρδιάς μου να ευχαριστήσω τα μέλη τού παρόντος αλλά και τών προηγούμενων συμβουλίων που συμμετείχα είτε ως πρόεδρος, είτε ως ταμίας, είτε ως έφορος δημοσίων σχέσεων, για την συνεργασία μας και την πολύτιμη βοήθεια τους όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω επίσης δημόσια να τους ζητήσω συγνώμη αν κάποιες πράξεις ή αποφάσεις μου τους πίκραναν. Τους διαβεβαιώνω πως γνώμονα για τις πράξεις μου αυτές είχα πάπα το συμφέρον τού Συλλόγου και τών χωριών μας. Ευχαριστίες οφείλω ακόμη στα μέλη τής συντακτικής επιτροπής τού "Αυλόγυρου" για την αρμονική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι η εφημερίδα μας, που είναι τιμή και καμάρι μας, να συνεχίσει πολλά χρόνια ακόμη να εκδίδεται.

Ευχαριστίες οφείλω για την συνεργασία που είχαμε και στα μέλη τού   Διασυλλογικού    Οργάνου    Κουρουνιωτών,   που   έχει


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios