Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

"Ιστορικό και Φωτογραφικό Λεύκωμα Κουρουνίων και Εγρηγόρου Χίου"


επεξηγηματικά σχόλια που αφορούν τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Στις πολυπρόσωπες φωτογραφίες η αναγνώριση των προσώπων ήταν αδύνατη. Υπάρχουν επίσης φωτογραφίες, ορισμένα πρόσωπα των οποίων δεν κατέστει δυνατόν να αναγνωρισθούν. Τις δημοσιεύουμε, όμως, με την ελπίδα κάποιοι απο τους αναγνώστες μας να τις αναγνωρίσουν και σε πιθανή μελλοντική έκδοση να συμπληρωθούν.

Πρίν κλείσουμε αυτό το εισαγωγικό σημείωμα οφείλουμε να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας στα μέλη των δύο τελευταίων Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου της Αττικής για την αμέριστη συμπαράσταση τους στο δύσκολο έργο που αναλάβαμε. Ευχαριστίες οφείλουμε επίσης σε όλους όσους πρόθυμα προσέφεραν φωτογραφίες απο τις προσωπικές τους συλλογές για να εμπλουτισθεί η έκδοση με φωτογραφικό υλικό. Η καταγραφή της ιστορίας του τόπου, στα εισαγωγικά σημειώματα, θα ήταν φτωχότερη και ελλιπής χωρίς τη βοήθεια πολλών συγχωριανών μας, που μνημονεύονται αναλυτικά στα επί μέρους κεφάλαια. Γι' αυτή τους την βοήθεια θερμά τους ευχαριστούμε.

Το ξεφύλλισμα των σελίδων αυτού του βιβλίου είναι ένα ονειρικό ταξίδι στην ιστορία των χωριών μας, μέσα απο το λόγο και την εικόνα. Στην ιστορία που γράφτηκε απο τους απλούς ανθρώπους, το παππού μας και τον προπάππου μας, χωρίς να γνωρίζουν κι οι ίδιοι πως με την απλή ζωή τους γράφανε ιστορία. Την ιστορία του δικού μας τόπου.

Λεύκωμα

Μερική άποψη του Φτανάδου πριν τον πόλεμο

Λεύκωμα

'Αποψη του Κάτω Χωριού, δεκαετία του 1920


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios