Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Συλλογικές Μνήμες: Πρωτοποριακή πολιτιστική παρουσία της νεολαίας

Μέρος Τέταρτο

ανέπτυξε ο Συλλογος αυτή την περίοδο, έδειξε πόσα πολλά και σημαντικά μπορούν να γίνουν. Πόσο ενεργός και ουσιαστική μπορεί να είναι η παρέμβασή του στούς πολιτειακούς παράγοντες και πόσο μπορεί να τούς επηρεάσει θετικά προς όφελος τού τόπου. Πόσο εύκολα μπορεί να επιλύσει μικρά χρονίζοντα προβλήματα τής κοινότητάς μας. Πόσο μπορεί να συμβάλει στην πολιτιστική αναβάθμιση τών συγχωριανών μας, και τέλος πόσο μπορεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες να αναδείξει, να καλλιεργήσει και να προβάλει τις πολιτιστικές δυνατότητες τών νέων μας και ταυτόχρονα να τούς κάμει να αγαπήσουν την παράδοσή μας, τα ήθη και έθιμα μας, την πολιτιστική κληρονομιά μας, τις ρίζες μας.

Σίγουρα δεν έγιναν όλα. Εγινε, όμως, φανερό τί μπορεί να γίνει και το κυριώτερο πώς μπορεί να γίνει. Σίγουρο επίσης είναι, ότι υπήρξαν και προβλήματα, αντιπαραθέσεις, διαφωνίες, εντάσεις, ακόμη και λάθη, όπως συμβαίνει σε κάθε ζωντανό και δρώντα οργανισμό. Προβλήματα που ξεπεράστηκαν με καλή θέληση και την αγάπη όλων για το Σύλλογο και για τον τόπο. Κάνοντας λοιπόν μία αποτίμηση, για την προσφορά αυτού τού συμβουλίου στο Σύλλογο θεωρούμε ότι είναι εξ' ίσου σημαντική με εκείνη τού πρώτου Δ.Σ., αφού παρήγαγε σημαντικότατο πολιτιστικό έργο και το κυριώτερο έδειξε τούς τρόπους και τους τομείς δράσης στα επόμενα συμβούλια.

Οι φωτογραφίες είναι απο την θεατρική παράσταση "Ανθρωποι και Ανρωπάκια" στο θέατρο "ΡΙΑΛΤΟ" στίς στις 27 Νοεμβρίου 1983

Απο την θεατρική παράσταση 'Ανθρωποι και Ανρωπάκια'
Απο την θεατρική παράσταση 'Ανθρωποι και Ανρωπάκια'
Μέρος 4ο Σελίδα: 1 2 3 4 5

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios