Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Συλλογικές Μνήμες: Πολιτιστικής δραστηριότητας συνέχεια - Ευπιστίας τίμημα: διοικητική κρίση

Μέρος Πέμπτο

Καρπός αυτής τής προσπάθειας ήταν, ο κ. Κώστας Βενετσάνος, καινούργιος φίλος τού Συλλόγου, να παραχωρήσει στο Σύλλογο τη χρήση τής ιδιόκτητης αίθουσάς του στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Πασά Λιμάνι. Η αίθουσα αυτή θα γίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα το στέκι τής νεολαίας μας. Εκεί γίνονται οι δοκιμές τών θεατρικών έργων που θα ακολουθήσουν, εκεί ανταλλάσσονται απόψεις και σχέδια για το μέλλον, εκεί βρίσκουν στέγη οι ανησυχίες και οι ενθουσιασμοί τών νέων μας. Ταυτόχρονα γίνεται και έδρα τού Συλλόγου, συνεδριάζει το Δ.Σ., γίνονται οι Γ.Σ. και κάθε άλλη διοικητική δραστηριότητα.

Η ριζική ανανέωση τού καταστατικού είναι μια από τις δεσμεύσεις αυτού τού συμβουλίου. Για το σκοπό αυτό συγκροτεί επιτροπή αναθεωρήσεως καταστατικού με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο τού Δ.Σ. και μέλη τούς: Νανά Κυριακάκη, Λένα Δ. Μιχαλάκη, Δημήτρη Ι. Καρούση, Βίκτωρ Ν. Μίχαλο, Στέλιο Μ. Μοσχούρη και Γιάννη Ν. Μιχαλάκη. Η επιτροπή μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις και μετά από εισηγήσεις τών νομικών που ήταν μέλη της, φέρνει κατ' αρχήν στο Δ.Σ. και στη συνέχεια στην τακτική Γενική Συνέλευση τού Μαρτίου τα τροποποιημένα άρθρα τού καταστατικού. Οι κυριότερες τροποποιήσεις αφορούσαν την εκπροσώπηση τών μελών στις Γενικές Συνελεύσεις και τού τρόπου διεξαγωγής τών αρχαιρεσιών (άρθρο 21 τού καταστατικού). Tα μέλη τής Γ. Σ. μετά από συζήτηση και ψηφοφορία επιβάλλουν μικρές τροποποιήσεις στις αρχικές προτάσεις τής επιτροπής και εγκρίνουν την τροποποίηση τού καταστατικού.

Η Θεατρική Ομάδα με την εμπειρία τών προηγούμενων έργων της και με τη δυνατότητα που τής δίνει η αίθουσα που παραχωρήθηκε στο Σύλλογο, στοχεύει για ψηλότερες κορφές. Με τα νέα δεδομένα λοιπόν, αποφασίζουν να εντάξουν στο ρεπερτόριό τους ένα έργο με μεγαλύτερες απαιτήσεις από τα  δύο

προηγούμενα, το "ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΛΟ" τού Σωτήρη Πατατζή. Μετά από δοκιμές δύο περίπου μηνών το έργο ανέβηκε στις 25 Νοεμβρίου 1984, στο θέατρο Βεάκη στην οδό Στουρνάρη και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι συντελεστές τής παράστασης ήταν: Σκηνοθεσία Μαίρη Βορριά, σκηνικά Βαγγέλης Καρκάνης, επιλογές κουστουμιών Μαίρη Βορριά, μουσική επιλογή Πέτρος Μοσχούρης και έπαιξαν οι: Μαρίνα Ρεκλείτη, Φωφώ Μαυρουκάκη(Κατσαρού), Χρήστος Θεολόγος, Γιάννης Ζαννής (στο ρόλο τού Δον Καμίλλο) Θανάσης Καρυάμης, Σιδερής Κατσαρός, Πέτρος Μοσχούρης, Γιάννης Κατσαρός, Ανθή Ζαννή και Πέτρος Αντωνίου. Τα σχόλια τού τοπικού τύπου για την παράσταση ήταν κολακευτικά και οι προσκλήσεις που πήρε η θεατρική μας ομάδα να ανεβάσει και πάλι το έργο πολλές. Ανταποκρίθηκε σ' αυτή τής Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής και ανέβασε το έργο για λογαριασμό της στις 5 Μαΐου 1985, στο ίδιο θέατρο, και με τούς ίδιους συντελεστές.

Απο την θεατρική παράσταση 'ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΛΟ'

Απο την θεατρική παράσταση "ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΛΟ" στο θέατρο "Βεάκη"

Μέρος 5ο Σελίδα: 1 2 3 4

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios