Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Συλλογικές Μνήμες: Αποκορύφωση παραγωγικής δραστηριότητας - Αγορά ιδιόκτητης αίθουσας

Μέρος έκτο

συζητούν μαζί τους τρόπους για την επίλυση τους. Συχνές επαφές πραγματοποιούνται επίσης και με τον πρόεδρο τής κοινότητας και τούς προέδρους τών συλλόγων τής Χίου. Γίνεται ιεράρχηση τών προβλημάτων τών χωριών μας και χαράζετα κοινή στρατηγική για την επίλυσή τους.

Στο πλαίσιο τής συνεργασίας μας με τα άλλα σωματεία τής Χίου ο Σύλλογός μας δραστηριοποιείται στους κόλπους της Ο.Χ.Σ.Α. Στις εκλογές της Ομοσπονδίας μάλιστα, που θα ακολουθήσουν εκτίθεται ως υποψήφιος, ο πρόεδρός μας κ. Γιάννης Κυριακάκης. Εκλέγεται ως πρώτος επιλαχών σύμβουλος, για να καταλάβει τελικά τη θέση τού τακτικού μέλους τού Δ.Σ. τής Ο.Χ.Σ.Α., μετά από παραίτηση μέλους του συμβουλίου. Είναι ο πρώτος Κουρουνιώτης που εκλέγεται στην Ομοσπονδία και από τούς λίγους βορειοχωρίτες που καταλαμβάνουν αυτό το αξίωμα. Από την υπεύθυνη αυτή θέση θα υποστηρίξει τα αιτήματα τών βορειοχωρίτικων Συλλόγων και θα πείσει την Ο.Χ.Σ.Α. να ασκήσει την επιρροή της στους πολιτειακούς παράγοντες για την επίλυση τών προβλημάτων τού βόρειου τμήματος τού νησιού.

Στον ψυχαγωγικό τομέα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια αυτής τής θητείας δύο εκδρομές στο Ξυλόκαστρο και στη παραλία Σαράντη στη Βοιωτία και τρεις χοροεσπερίδες, η πρώτη στο κέντρο "Νταλίκες" με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και το Χρήστο Νικολόπουλο, η δεύτερη στο κέντρο "Επειγόντως" στην Κυψέλη και η τρίτη από κοινού με το Σύλλογο Ποταμουσίων Αττικής στο κέντρο "Νύχτα τής Αθήνας" της οδού Πατησίων.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στον πολιτιστικό τομέα. Συνεχίζονται οι συνεκκλησιασμοί κατά τις μνήμες τής Μεταμορφώσεως τού Σωτήρος και τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου. Εκδίδονται από κοινού με τούς άλλους Συλλόγους τής Χίου ημερολόγια για τα έτη 1986-87-88.

Η  θεατρική  ομάδα  με  την  προηγούμενη  σύνθεσή  της  και με

μόνη αλλαγή, αυτήν τού Γιάννη Ν. Κοτσάτου στη θέση τού Θανάση Δ. Καρυάμη, δίνει δύο παραστάσεις τού έργου τού Σωτήρη Πατατζή "Δον Καμίλλο"στο Ομήρειο Πνευματικό κέντρο τής Χίου στις 4 και 5 Ιανουαρίου 1986. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια να συσπειρωθούν γύρω από τη πολιτιστική ομάδα νέα παιδιά και ιδίως οι μικρότερες ηλικίες.

Στο πλαίσιο αυτής τής προσπάθειας ο Σύλλογος πραγματοποιεί ημερήσια εκδρομή γνωριμίας για τούς νέους μας το Μάιο του 1987, στο γνωστό κτήμα τού "Πανός" στο Μάτι Αττικής. Εκεί τα νέα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους, να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, τις προσδοκίες τους, τούς στόχους τους. Οι υπεύθυνοι εξ' άλλου τού πολιτιστικού τμήματος και ιδιαίτερα η έφορος νεολαίας, είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν με πολλά απ' αυτά και να διαπιστώσουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους.

Καρπός αυτής τής προσπάθειας ήταν να ανεβούν δύο θεατρικές παραστάσεις που στηρίχθηκαν κυρίως σε νέα παιδιά. Η πρώτη ήταν στην πρωτοχρονιάτικη παιδική γιορτή τού Συλλόγου το 1987, στο θέατρο "ΡΙΑΛΤΟ". Πρόκειται για το θεατρικό έργο τού Βασίλη Ρώτα "ΤΟ ΠΙΑΝΟ". Τούς ρόλους ερμήνευσαν οι Μάρθα Ι. Κυριακάκη, Εύη Ι. Μιχαλάκη και Γιάννα Χ Ρεκλείτη τη μουσική επιμέλεια και τα κοστούμια είχε η έφορος νεολαίας Ανθή Ν. Ζαννή και τη σκηνοθεσία έκανε ο Πέτρος Ι Μοσχούρης. Η δεύτερη ήταν στην πρωτοχρονιάτικη παιδική γιορτή τού 1988 στο θεατράκι τής κινηματογραφικής Λέσχης τού Δήμου Αργυρούπολης, που ευγενικά είχε παραχωρήσει στο Σύλλογό μας ο τότε Δήμαρχος Αργυρούπολης κ. Δ.Ευσταθιάδης. Πρόκειται για δυό "Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη" , την "Ειρήνη" και τούς "Αχαρνιώτες", που δεν είναι παρά μια πετυχημένη παιδική διασκευή τών ομώνυμων κωμωδιών τού κορυφαίου αρχαίου ΄Ελληνα   κωμωδιογράφου    Αριστοφάνη    από    τον    Δημήτρη

Μέρος 6ο Σελίδα: 1 2 3

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios